Ministrul Cîţu, despre companiile din subordinea primarului Firea: Se plătesc salarii şi atât

Ministrul Finanţelor susține că în companiile administrate de primarul Capitalei „se plătesc salarii şi atât, scrie marţi seara.

Florin Cîţu a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o listă de companii municipale în care ponderea cheltuielilor de personal reprezintă mai mult de 70% din totalul cheltuielilor de exploatare.

Astfel, la Regia Generală de Apă Bucureşti RA, ponderea cheltuielilor de personal în total cheltuieli de exploatare este de 100%, urmează Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA şi Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, toate cu o pondere de 92% a cheltuielilor de personal, Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Transportului SA şi Compania Municipală Turistică Bucureşti SA – 91%, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA – 89%, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA – 79%, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA – 78%, Compania Municipală Energetica Bucureşti SA – 75%, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA – 72% şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA – 70%.

O altă companie din lista prezentată de șeful liberal al Finanțelor este Societatea de Transport Bucureşti, unde cheltuielile de personal sunt la 73%.

„Aşa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpuşate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii şi atât. La RATB (STB, n.r.), peste 10.000 de angajaţi, cheltuieli de personal 73%. Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, a completat Florin Cîţu.

Gabriela Firea susține că, în prezent, se desfășoară o precampanie electorală pentru alegerile locale „foarte urâtă”, la care participă „pe bani publici” cei mai mulţi membri ai Guvernului.

Potrivit social-democratei, se doreşte „recucerirea Primăriei Capitalei de către PNL” şi că peste 15 ani Bucureştiul a fost condus de primari generali, edili de sectoare, consilieri generali şi locali, directori în Primăria Capitalei şi în toate subordonatele cu carnet de partid PNL sau simpatizanţi, în cazul în care erau funcţionari publici.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS