Ministrul Cîțu, audiat în legislativ | AUDIO

Ministrul Finanţelor Publice este audiat, miercuri, în comisiile economică şi de buget ale Senatului.

Liberalul Florin Cîţu a fost invitat pentru a explica membrilor celor două comisii diferenţa dintre „perspectiva negativă” a economiei româneşti, oferită de unele instituţii, şi perspectiva sa „pozitivă”.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză!” a explicat social-democratul Daniel Zamfir.

Sâmbătă, ministrul de Finanțe a explicat că perspectiva negativă a imaginii economiei României este un efect al deficitului bugetar uriaș moștenit de Guvernul liberal de la PSD.

Daniel Zamfir îi mai reproșează ministrului PNL că „a împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde!”.

În schimb, ministrul de Finanțe a explicat că Executivul a fost obligat să plătească salarii și pensii mai mari, stabilite de PSD, iar la acestea se adaugă cheltuieli uriașe pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vinerea trecută, agenția Standard & Poor’s (S&P) a confirmat ratingul României la „BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS