Ministrul Cazanciuc: Inchisoarea nu este hotel

Dezbaterea despre condiţiile din penitenciare a căpătat amploare în ultima perioadă, o dată cu închiderea mai multor nume sonore.

Ministrul Justiției admite că sunt adesea ‘sub limita demnităţii umane’ condiţiile din penitenciare.

Potrivit lui Robert Cazanciuc, pentru modernizarea actualelor închisori şi pentru construirea unora noi ar fi nevoie de cel puţin un miliard de euro.

Dezbaterea despre condiţiile din penitenciare a căpătat amploare în ultima perioadă, o dată cu închiderea mai multor nume sonore, politicieni sau oameni de afaceri.

‘Din păcate, foarte mulți oameni care astăzi se află într-o situație dificilă au avut ocazia ca, foarte mulți ani, să facă ceva pentru sistem și, din păcate, nu au făcut. Constatăm astăzi că închisoarea nu este hotel. Așa este. Închisoarea nu este hotel. Închisoarea din România în ziua de astăzi de foarte multe ori este la limita demnității umane. Dar nu este o noutate. Acest lucru se întâmplă în mare măsură după ’89. În 2005 am fost la conducerea penitenciarelor și cred că am văzut aproape toate penitenciarele din România, știu cum arată. Nu s-a schimbat aproape nimic’, a declarat ministrul.