Confidenţialitate

Ministrul Barna, despre programul Rabla Plus: În două luni, am consumat tichete cât în tot anul 2020 | VIDEO

Ministrul Mediului susține că valoarea tichetelor acordate în cadrul programului Rabla Plus a atins, în două luni, valoarea tuturor celor alocate în 2020.

“Vedem ce înseamnă Rabla Plus în România… în două luni de zile, am consumat tichete egale cu total tichete pe 2020. Deci, lumea se schimbă în jurul nostru, oamenii conştientizează importanţa acestor măsuri, vin şi solicită aceste finanţări din partea statului pentru a trece la un alt nivel de protecţie a mediului”, a declarat Tanczos Barna, luni, într-o conferinţă de presă.

“România susţine toate demersurile care vin în protejarea mediului înconjurător, toate demersurile care tind să reducă emisiile de carbon. Avem programe naţionale cu fonduri extraordinar de mari prin care susţinem şi noi, în România, aceste demersuri, am putea aminti aici programele Rabla, programele de împădurire din PNRR, programele care vin în sprijinul acelor entităţi care luptă pentru reducerea riscurilor de inundaţii…”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui, nu se pot impune interdicţii pentru înscrierea de mașini mai vechi, dar pot creşte impozitele locale.

“Interdicţiile sunt foarte greu de justificat din punct de vedere juridic, România a pierdut procesele la Curtea Europeană de Justiţie pe taxa auto tocmai pentru că ele, juridic, nu au fost fundamentate cum trebuie. Eu sunt adeptul programelor de susţinere pentru proprietarii de maşini şi în contrapartidă să existe, poate, un alt tip de aplicare a impozitelor locale în cazul acelor maşini. Ele trebuie să vină, din punctul meu de vedere, în paralel, trebuie să creăm alternativă pentru cetăţeni, nu numai cu sancţiuni şi impozitări mai mari”, a explicat Tanczos Barna.