Ministrul Apărării spune că nu este incompatibil. Chiar ANI i-ar fi confirmat acest lucru

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, spune că nu este incompatibil având în vedere că ocupă simultan o funcție în guvern și postul de secretar al Biroului Permanent al Senatului.

Aflat în Constanța, la Ziua Marinei, Adrian Țuțuianu a spus, marţi, că a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate un punct de vedere cu privire la prezenţa sa în conducerea Senatului în timpul vacanţei parlamentare, instituţia spunând că nu a fost în stare de incompatibilitate,

„Am întrebat înainte dacă există o situaţie de incompatibilitate, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară, când Parlamentul nu e în sesiune, şi trebuia să există o soluţie până la data de 1 septembrie”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Ministrul a precizat că va demisiona din funcţia de secretar al Senatului odată cu începerea noii sesiuni parlamentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL a reclamat că sesiunea extraordinară a Senatului de la începutul acestei luni ar fi fost convocată ilegal de către Biroul Permanent, care a avut cvorum grație prezenței lui Adrian Țuțuianu, încă secretar al Senatului. Legea le interzice însă membrilor guvernului să ocupe simultan o altă funcție publică de autoritate, cu excepția celei de simplu deputat sau senator.

Și USR a cerut Agenției Naționale de Integritate să verifice dacă Adrian Țuțuianu este sau nu în stare de incompatibilitate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS