Ministrul Anisie: Cursurile în școli vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii

Ministrul Educației a declarat, luni, într-o videoconferință, că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. În România, școlile au fost închise din 11 martie, în contextul răspândirii noului coronavirus.

Monica Anisie a invitat elevii la cursuri online.

„Avem platfomele găzduite de Google și Microsoft. Prin intermediul partenerului oficial, dar și platforma educațională <școala pe net.ro>. în acest demers, cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noștri din Casele Corpului Didactic și experții e-learning din cadrul proiectului ”, a spus ministrul.

Monica Anisie este conștientă că nu toți elevii au la dispoziție internet și calculator, astfel că a fost încheiat un parteneriat cu televiziunea publică.

„Și pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă ajunge internetul și nu în fiecare casă se găsește un computer sau o tabletă, am decis ca Ministerul Educației și Cercetării să încheie și un parteneriat cu TVR. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecțiile realizate de către ei, la cât mai mulți elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului „Teleșcoală” să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naționale și anume elevii de clasa a opta și a XII-a”, a mai spus ministrul.

Şcolile au fost închise de miercurea trecută.

Oficial, suspendarea cursurilor a fost anunţată a dura până luni săptămâna viitoare. Între timp, însă, situaţia s-a schimbat, universităţile au fost închise pentru toată luna, prin urmare, e de aşteptat să nu fie reluate cursurile înainte de Paşte, în a doua jumătate a lunii aprilie.

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor putea urmări, de luni, cursurile de TeleȘcoală organizate de televiziunea publică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS