Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii vrea să modifice până la sfârșitul anului legea care i-a scos pe ciobani în stradă

Ministrul Agriculturii le promite ciobanilor că, până la sfârșitul anului, modificările cerute de aceștia la Legea Vânătorii vor fi soluționate.

Crescătorii de animale – aflați și la această oră în curtea Palatul Parlamentului – sunt nemulțumiți de 2 articole:     cel care limitează numărul de câini la o stână și cel care nu le permite să pășuneze cu animalele pe perioada iernii.

Ambele prevederi sunt greșite și trebuie corectate – a recunoscut, într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Agriculturii – Achim Irimescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cum se modifică însă legea într-un timp atât de scurt? – ministrul Agriculturii ia în calcul o ordonanță de urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Protestul de la Palatul Parlamentului – la care participă câteva mii de ciobani – a răbufnit în momentul în care oamenii au intrat cu forța în curtea Legislativului.

La un moment, unul dintre jandarmi a folosit chiar un spray lacrimogen pentru a calma spiritele.

Deputata Cristiana Anghel a insistat și a încercat să-i convingă pe oameni să renunțe la protest.   E a coborât, pentru a doua oară în această după-amiază, în mijlocul protestarilor:

15dec-15 Anghel a doua oara cu protestatarii

Oamenii așteaptă acum concluziile unei delegații din partea protestatarilor – primite, în această după-amiază, la consultări în comisia de Agricultură.

CITEȘTE ȘI    Ciobanii au intrat cu forța în curtea Palatului Parlamentului