Ministrul Agriculturii: Reactia Rusiei este putin exagerata (VIDEO)

Daniel Constantin a vorbit la Interviurile Europa FM despre măsura Rusiei care a oprit importurile de bovine și carne de vită din România, invocând boala vacii nebune.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a spus la Interviurile Europa FM că Rusia exagerează puțin atunci când a anunțat că nu mai importă bovine și carne de vită din România, pe motiv că ar fi descoperit la o carcasă boala vacii nebune. Țara noastră nu va fi afectată, pentru că oricum România nu exportă carne de vită în această țară, a spus ministrul Agriculturii.

‘Odată ce a apărut acest caz, autoritățile în Rusia au simțit nevoia să puncteze încă o dată faptul că nu vor permite produselor românești din carne de vită să pătrundă pe piața rusească’ a spus Daniel Constantin.

VEZI AICI DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII, DANIEL CONSTANTIN

Potrivit ministrului, Rusia face referire la un caz recent depistat la o singură carcasă în aprilie în România. E vorba de o formă atipică a bolii vacii nebune care nu cauzează nicio problemă și nu e transmisibilă de la animal la om. Mai mult, abatorul respectiv a fost izolat și închis imediat, a adăugat ministrul Agriculturii la Interviurile Europa FM.

Daniel Constantin a ținut să precizeze că nicio țară din Europa nu a luat vreo măsură împotriva României. De altfel, pe site-ul european privind siguranța alimentară nu figurează nicio alertă referitoare la România. În prezent se fac teste în laboratorul de specialitate din Marea Britanie, urmând să se facă publice informaţii referitoare la acest caz.

Află AICI ce spune ministrul Agriculturii despre TAXA PE STÂLP (VIDEO)

Află AICI ce spune ministrul Agriculturii despre CULTURILE CALAMITATE (VIDEO)

Află AICI ce spune ministrul Agriculturii despre PLANTELE MODIFICATE GENETIC (VIDEO)