Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii, după runda de negocieri cu fermierii: „Avem de asumat anumite ordonanțe de urgență pe care fermierii români le-au solicitat” | VIDEO

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întânit astăzi cu reprezentanții fermierilor pentru o nouă rundă de negocieri. În deschiderea dezbaterilor, Florin Barbu şi-a cerut scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o în urmă cu două zile, potrivit căreia fermierii de la Afumaţi sunt „instigatori şi protestatari”, precizând că „fermierii sunt fermieri, nu instigatori”. Ministrul a dat acum asigurări că doleanțele protestatarilor vor fi rezolvate, urmând să se elaboreze o strategie în acest sens.

„Am pus la dispoziția fermierilor și a asociațiilor din agricultură un birou în Ministerul Agriculturii”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vorbim de strategii în agricultură, da, vorbim, dar împreună cu toate sectoarele. Nu putem face procesare dacă nu avem zootehnie. Nu putem face zootehnie dacă n-avem vegetal. Vom face la două săptămâni întâlnire, am pus la dispoziția fermierilor și a asociațiilor din agricultură un birou în Ministerul Agriculturii pentru a avea aceste discuții”, a precizat joi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul le-a mai promis fermierilor că revendicările acestora vor fi adoptate prin ordonanțe de urgență  în sedinta de Guvern de astăzi, programată pentru ora 13.00.

„Avem de asumat anumite ordonanțe de urgență pe care fermierii români le-au solicitat”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi este o ședință foarte importantă la Guvern. Și avem de asumat anumite ordonanțe de urgență pe care fermierii români le-au solicitat. În săptămâna următoare, vom intra cu toate sprijinele, atât pe zootehnie, cât și pe vegetal, cât și creditele – cele două credite importante pentru fermieri –  cu 1,95% dobândă creditul fermierilor, ROBOR suportat de către Ministerul Agriculturii și Ministerul de Finanțe și creditul agricol pentru dezvoltarea fermelor cu 2% plus ROBOR”, a afirmat ministrul Barbu.

Marţi, transportatorii şi agricultorii au transmis Guvernului o listă cu 76 de revendicări pentru a înceta protestele, printre care reducerea RCA la 5.000 de lei pentru camioane fără istoric de daună, majorarea subvenţiei pe suprafaţă la 250 euro/ha, eliminarea accizei la motorina folosită în agricultură direct de la pompă sau respectarea referendumului privitor la reducerea numărului de parlamentari.

Sursa foto: Facebook / Florin Barbu

Citește și: Noi negocieri la Ministerul Agriculturii. Fermierii care nu se simt reprezentați de asociații, așteptați la discuții cu ministrul Florin Barbu. Protestele continuă | AUDIO