Ministrul Agriculturii: Este un singur focar de gripă aviară. Sperăm să rămână izolat

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că în România este un singur focar de gripă aviară, izolat la Seini, în județul Maramureș, și speră ca acesta să nu se extindă.

„După ştiinţa mea, deocamdată este singurul focar la Seini, pe această platformă. Speranţa noastră este ca să rămână acolo izolată. Pentru prima dată, Comitetul Naţional de Combaterea Bolilor s-a sesizat în două ore de la momentul în care buletinul de analiză a spus că există gripă aviară acolo. S-au dus jandarmii, s-a dus Poliţia. Zona este înconjurată, este restricţionată circulaţia animalelor şi a oamenilor în zonă”, a declarat Adrian Oros.

Întrebat, în continuare, dacă pot sta liniştiţi crescători de păsări din României, în privința gripei aviare, ministrul Agriculturii a răspuns că „cei care se ocupă de monitorizarea şi eradicarea gripei aviare acolo îşi fac treaba”.

Gripa aviară a fost diagnosticată, la jumătatea lunii ianuarie, într-o fermă de găini ouătoare din judeţul Maramureş, apoi la o altă fermă de pe aceeași platformă. Boala evoluează la această dată în mai multe ţări europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS