Miniștrii guvernului Dăncilă, la votul intern al PSD

Social-democraţii se reunesc în şedinţă, vineri, pentru a defintiva lista cu miniştri pentru cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

În executiv s-ar putea regăsi nume aflate în vizorul procurorilor, întrucât PSD a eliminat o interdicţie în acest sens la începutul săptămânii, invocând că unii politicieni sunt victime ale unor dosare fabricate. Fiecare nominalizare ar urma să fie supusă votului intern.

La bursa zvonurilor, sunt menţionate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, ambele apropiate ale liderului social-democrat Liviu Dragnea, forţate să părăsească fostul guvern al lui Mihai Tudose, după ce au fost puse sub acuzare în dosarul insulei dunărene Belina. Ambele au avizat concesionarea acesteia, o afacere cercetată de Direcţia Anticorupţie.

Votul de învestitură este așteptat săptămâna viitoare.

Şeful statului spunea, săptămâna aceasta, că va coabita dificil cu un guvern din care ar face parte persoane asupra cărora planează suspiciuni de necinste.

Joi, la o dezbatere organizată de Camera de Comerț a Germaniei, preşedintele Klaus Iohannis opina că viitorul cabinet trebuie să înţeleagă cât de important este să nu pericliteze, prin politici imprudente şi măsuri hazardate, sustenabilitatea fiscală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS