Preşedintele Iohannis: Viitorul Guvern trebuie să nu pericliteze sustenabilitatea fiscală

Prezent la o recepţie organizată, la Parlament, de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, şeful statului a declarat că va atrage atenţia viitorului Executiv să nu pericliteze sustenabilitatea fiscală prin “politici imprudente şi măsuri hazardate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în acest sens va avea discuţii cu Guvernul şi va solicita consultări cu cei responsabili în sfera politicilor economice.

“Pentru anul 2018, este evident că atenţia trebuie să fie asupra mediului de afaceri care s-a confruntat în ultima perioadă cu provocări între cele mai nefireşti în planul calităţii şi predictibilităţii măsurilor economice. Vă asigur că sunt la curent cu preocupările şi dificultăţile cu care mediul de afaceri le întâmpină. În acest sens, voi atrage atenţia şi noului Guvern, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, asupra responsabilităţii decidenţilor politici de a asigura mai presus de orice stabilitatea economică a României. Viitorul Guvern trebuie să înţeleagă cât de important este să nu pericliteze prin politici imprudente şi măsuri hazardate sustenabilitatea fiscală şi potenţialul de dezvoltare al României pe termen lung. În acest sens, voi discuta cu noul Guvern şi voi solicita consultări cu cei responsabili în sfera politicilor economice astfel încât să existe garanţii de stabilitate din partea guvernanţilor”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că, în anul 2017, economia României a consemnat o rată de creştere record în Uniunea Europeană, însă aceste cifre nu reflectă, din păcate, şi calitatea politicilor economice, progresele mediului de afaceri fiind obţinute mai degrabă în ciuda acestor politici.

“Tabloul macroeconomic nu este lipsit de riscuri în plan economic şi financiar, riscuri care înseamnă responsabilităţi suplimentare pentru decidenţii anului 2018”, a completat preşedintele.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS