Confidenţialitate

Miniștrii Cabinetului Grindeanu și-au preluat mandatele de la predecesori

Noii miniștri s-au prezentat astăzi la sediile ministerelor pe care le vor conduce de acum înainte, în timp ce la Palatul Victoria, premierul Sorin Grindeanu a stat de vorbă cu fostul prim-ministru Dacian Cioloș mai bine de două ore.

Nu toți miniștrii au făcut declarații, iar printre cei mai reținuți se află și noul ministru al Dezvoltării Regionale, vice- premierul Sevil Shhaideh.

În schimb, fostul titular, Vasile Dâncu, pe care Sevin Shhaideh l-a consiliat, a declarat că speră ca înlocuitoarea sa să continue proiectele demarate de Cabinetul Cioloș, mai ales cele care se referă la Sănătate și Educație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Ministerul Muncii, noul ministru, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că se grăbește să scrie cele 7 ordonanțe  de majorare a salariilor și pensiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru, a așteptat-o pe Lia Olguța Vasilescu în fața instituției cu un buchet de trandafiri albi și cu disponibilitatea de o ajuta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul ministru al Justitiei, Florin Iordache și-a preluat și el mandatul de la fostul titular, Raluca Prună.

El a declarat că  întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie sunt prioritare.

Asta după ce ieri, Iordache a spus că  o lege a amnistiei şi graţierii este de bun augur.

Cea mai grea misiune o va avea însă ministrul Finnațelor, Vioreș Ștefan, care trebuie să asigure bugete pentru nenumăratele creșteri de venituri promise de PSD.