Confidenţialitate

Ministerul Transporturilor ar putea abandona refacerea centurii de Sud a Capitalei

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a venit cu precizări la Interviurile Europa FM despre lucrările la șoseaua de centură a Capitalei.

În zona de sud, ministrul a declarat că în prezent sunt două proiecte, unul de refacere a actualei centuri și altul, prevăzut în Master Plan, care vizează construcția unui nou inel, gândit ca o autostradă.

Potrivit ministrului, autoritățile se gândesc să renunțe la refacerea actualei centuri în zona de sud a Capitalei și să se concentreze pe inelul doi. Și asta din cauza exproprierilor care ar trebui realizate pentru lărgirea actualei centuri.

”În sud sunt două proiecte, de drum express și de autostradă. Traseele sunt relativ apropiate. Vorbesc de actuala centură și de inelul doi. Am prefera să începem direct pe autostradă. Acum studiem. Lucrăm și cu consultanții internționali”, afirmă Sorin Bușe.

Cât despre zona de nord, ministrul Sorin Bușe a dezvăluit la Interviurile Europa FM că, din decembrie, se poate circula pe două benzi, pe fiecare sens, pe șoseaua de centură între Ai și DN7.

”Pe inelul nord, prioritatea a fost tronsonul acesta blocant între A1 și DN7. O variantă era să oprim traficul pe două luni sau să lucrăm și cumva traficul să fie restricționat pe o perioadă mult mai mare, treceam de opt luni.”

Ministrul a adăugat că această porțiune va fi asfaltată la primăvară, după ce va trece iarna.

”S-a găsit o soluție prin care vom putea deschide pe patru benzi, două benzi pe sens, până în decembrie, nu cu asfalt, ci la binder. O să se poată circula fără niciun fel de probleme, asflatul va fi depus în primăvară, după perioada de îngheț și pe asta lucrăm acum cu mare intensitate, să deschidem între A1 și DN 7 pe două benzi pe sens până în decembrie. Elimină blocajul pe care îl vedem și blochează și localiățile.”, a declarat Sorin Bușe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.