Confidenţialitate

Ministerul Sporturilor întârzie cu plata echipei feminine la canotaj

Președintele federației române de canotaj, Elisabeta Lipa, se declara dezamăgită de modul în care Ministerului și Sportului a acordat premierile pentru anul 2017.

Fosta mare campioană a comentat la Europa FM dezvăluirile din Gazeta Sporturilor, potrivit cărora cele două medalii de aur cucerite de canotoarele române în octombrie, la Mondialele din Statele Unite, nu au fost încă răsplătite de Ministerul Tineretului și Sportului.

Forul a acordat în schimb premieri consistente unor federații exotice, cum ar fi cele de fotbal-tenis sau dans sportiv. Asta după ce în luna decembrie Lipa a discutat cu ministrul Sportului, Marius Dunca, iar acesta i-a transmis că întîrzierea premierilor de la canotaj întîrzie din cauza lipsei de fonduri.

„Am primit un răspuns pe care l-am înțeles atunci. Când un om spune, nu avem bani, ce poți să faci? Nu sunt bani, așteptăm următorul an. Când am văzut în luna decembrie câte Federații au primit aceste premieri. Și atunci nu mai înțeleg nimic.” a declarat Elisabeta Lipa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși admite importantă sporturilor de masă, care atrag mulți practicanți și obțîn multe medalii in discipline precum artele marțiale, Elisabeta Lipa spune că susținerea sporturilor olimpice trebuie să rămînă prioritară pentru MTS.

În replică, Ministrul Sportului, Marius Dunca, spune că federația de dans sportiv are peste 7.000 de sportivi legitimați iar susținerea unor astfel de foruri este importantă din punct de vedere social.

„Trebuie să încurajăm și impactul social îl are sportul, trebuie să ne ducem și la Federațiile unde sunt într-un număr foarte mare de sportivi. Pentru că vorbim întotdeauna că nu facem sport. Trebuie să încurajăm. Au dat la dansul sportiv, dansul sportiv are peste 700 de sportivi legitimați.” declară Marius Dunca

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Canotajul are cel mai buget dintre toate federatiile sportive din Romania, subliniaza Marius Dunca, care sustine ca premierea celor doua titluri mondiale din Statele Unite a fost intirziata de datoriile acumulate de MTS sub conducerea predecesorilor sai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă am avea bani foarte mulți, am da la toată lumea. Dar în fiecare Federație, în limita bugetului, trebuie să acordăm premieri. Eu am preluat niște datorii, 2015-2016-2017. Aici este doar o întârziere, o mică întârziere, dar își primesc banii. Nu i-am dezavantajat. În câteva zile își primește Federația Româna de Canotaj, primește ultima premiere. Și-au primit 4 premieri. Nu spunem că nu le-am susținut, dar au cel mai mare buget din toate Federațiile.” a mai precizat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În 2017 federațiile de canotaj și haltere au obținut singurele titluri mondiale ale României în probele olimpice.