Ministerul Sănătății: Verificări privind panourile publicitare împotriva vaccinării

La solicitarea ministrului Sănătății, direcțiile de sănătate publică vor controla începând de astăzi, 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică, dar care nu au avizul Ministerului.

Verificările vin după ce in unele localități au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării.

”Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice și să sancționeze, în conformitate cu competențele lor promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizeză sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea. În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noștri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la rațiune și responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr.Florian BODOG, într-un comunicat de presă.

Conform art 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii: „campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii.

Nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice – se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Un astfel de Panoul publicitar a apărut săptămâna trecută pe 13 Decembrie, din Brașov.

Mesajul de panou este acela că vaccinările nu sunt sigure şi face trimitere la un site. Prefectul județului Brașov a dispus o anchetă cu privire la acest panou.

Şi secretarul de stat Raed Arafat a avut o reacţie cu privire la acest panou. El a scris pe o pagină de socializare că

De asemenea panouri similiare au apărut şi la Cluj şi Iaşi.

Foto: adevărul.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS