Ministerul Sănătății verifică de ce a murit un participant la mitingul din 10 august

Serviciul de Medicină Legală din Teleorman verifică amănunțit cauzele morții unui bărbat din Turnu Măgurele, care s-a simțit rău după ce a participat la protestul din 10 august, din Piața Victoriei.

Bărbatul ar fi inhalat gaze lacrimogene.

Contactați de Europa FM, reprezentanții Ministerului Sănătății au spus că fac, la rândul lor, verificări.

Directorul Spitalului, Alexandru Dobre, a declarat că bărbatul a fost internat pe 15 august cu hemoragie digestivă.

Medicul nu poate spune dacă există o legătură directă între starea de sănătate a bărbatului la momentul internarii și episodul inhalării de gaze.

Însă, pentru a clarifica lucrurile, Dobre a solicitat efectuarea unui raport medico-legal – transmite corespondenta Europa FM, Carmen Dumitrescu.

Acesta ar trebui să lămurească dacă există sau nu o relație de cauzalitate între toxicitate și complicațiile apărute ulterior.

Ilie Gâzea, din Turnu Măgurele, avea 62 de ani.

A decedat luni dimineață la Spitalul Județean din Alexandria.

El participase pe 10 august la protestul din Piața Victoriei, iar după ce a inhalat gaze i s-a făcut rău. Cei care l-au însoțit la protest povestesc că starea lui Ilie Gâzea s-ar fi agravat la scurt timp după ce jandarmii din Piață au început să folosească gaze lacrimogene.

Bărbatul a leșinat și ulterior a avut o hemoragie nazală și bucală foarte puternică.

Însoțitorii lui l-au dus de urgență la un echipaj SMURD din Piață, după care l-au trimis acasă, la Turnu Măgurele. Ajuns acasă, Ilie Gâzea a început să aibă stări frecvente de vomă și amețeli, iar hemoragia a persistat.

Apropiații l-au internat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, de teamă ca expunerea la gaze lacrimogene să nu-i fi agravat alte afecțiuni.

Alexandru Dobre, directorul spitalului, spune că – din discuțiile cu medicii care l-au tratat pe Ilie Gâzea – acesta nu ar fi reclamat o astfel de situație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS