Ministerul Sănătăţii va achiziţiona echipamente de radioterapie pentru cinci spitale

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a semnat, joi, contractele de achiziţie a echipamentelor de radioterapie pentru cinci spitale.

Echipamentele vor fi furnizate pentru Spitalul Judeţean Constanţa, Spitalul Judeţean Galaţi, Spitalul Judeţean Baia Mare, Institutul Oncologic Bucureşti Prof. dr. Alexandru Trestioreanu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

După semnarea contractelor, vicepremierul Marcel Ciolacu a cerut scuze în numele premierului pentru că acesta nu a putut fi prezent la ceremonie.

Chiar dacă unora nu le convine, România are o economie sănătoasă, avem cea mai mare creştere economică din Europa. Trebuie să avem investiţii şi în sănătate, în afară de salarii, sporuri şi drepturi. Mă bucur că şi sindicatele sunt de acord cu Guvernul că trebuie făcute cât mai multe investiţii în domeniul sănătăţii. (…) Este pentru prima oară când România investeşte în radioterapie. Urmează trei centre care sunt în procesul de licitaţie”, a afirmat Ciolacu.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat că „este o zi în care Guvernul a arătat că face un pas înainte în promisiunile pe care le face, că are puterea de a se ţine de cuvânt”. ”Vă asigur că aceste proiecte vor continua şi vor fi noi achiziţii în domeniul sănătăţii”.

Florian Bodog a precizat că pentru el este momentul în care marchează continuarea proiectului cu Banca Mondială.

Ministrul Sănătăţii le-a mulţumit managerilor spitalelor la care vor merge aceste aparate, pentru demersurile privind procedura de instalare a acestora, astfel încât echipamentele achiziţionate să nu rămână împachetate, ci să fie folosite.

El a precizat că este un prim pas al proiectului de retehnologizare a spitalelor, iar următorul pas este dotarea tuturor spitalelor judeţene cu computer tomograf şi RMN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS