Ministerul Sănătății sesizează Parchetul pentru nereguli grave la Spitalul CF 2 din București

Ministerul Sănătății a încheiat verificările la Spitalul CF 2 din Capitală și a decis să sesizeze Parchetul, în urma neregulilor grave descoperite aici.

Controalele au început după ce o pacientă care fusese operată de cancer de col uterin a primit o transfuzie de sânge greșită.

 

Inspectorii Ministerului Sănătății au constat la nivelul secției de obstretică-ginecologie nu există o procedură pentru prescrierea analizelor în funcție de tipul operației.

În foaia de observație a pacientei care a primit sânge din grupa AB în loc de zero nu era menționată efectuarea grupei sangvine și RH-ul. Înainte de a-i lua sânge, pacienta a fost confundată cu o altă femeiw internată în spital, iar medicii nu i-au cerut consimțământul pentru a face transfuzia.

Și mai grav este că în momentul în care femeia a început să se simtă rău, după ce i-a fost administrat sânge dintr-o grupă greșită, reacția post-transfuzională nu a fost raportată către medicul coordonator al Unității de transfuzii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 va avaliza acum existenței unor posibile fapte de natură penală la Spitalul CF 2. Pentru că au fost constatate abateri în ceea ce privește igiena și gestionarea deșeurilor, Ministerul Sănătății a amendat spitalul cu 9100 de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS