Ministerul Sanatatii infirma declaratiile unui secretar de stat potrivit carora ar vrea sa majoreze contributiile la Asigurarile de Sanatate (AUDIO)

Dorel Săndesc a spus, astăzi, că aceste contribuții ar putea să revină la nivelul din 2008, de 14% – față de 10,7% în prezent.

Dorel Săndesc a precizat că propunerea privind majorarea privind contribuțiile de asigurări de sănătate a fost analizată cu reprezentanții Fondului Monetar și acum 4 ani – când era trecută pe agenda oficială a discuțiile – dar și la ultima vizită a delegației FMI la București.

Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, spune că o majorare a contirbuțiilor nu se va face – iar aceste discuții cu Fondul Monetar Internațional ar fi mai vechi.

Oana Grigore crede că declarațiile secretarului de stat din Ministerul Sănătății ar fi fost scoase din context.

‘Contribuțiile la sănătate nu vor fi majorate: nici în acest an și nici în anii următori’ – a precizat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. El susține că o astfel de dezbatere nu a avut loc recent în Guvern, dar propunerea s-a discutat în 2010.

Reacția sa a venit după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc a spus astăzi că s-a discutat cu reprezentanții FMI despre o eventuală creștere a contribuțiilor la sănătate de la 10,7 la sută, cât este în prezent, la 14 procente.