Ministerul Sănătății: Control la Spitalul de Arși, după imaginile cu viermii pe rana unui pacient

Ministerul Sănătății anunță o anchetă la Spitalul de Arși din București, după ce GSP a publicat o înregistrare a unui medic în care se observă cum mai mulți viermi au invadat rana de pe ceafa unui pacient, internat la Terapie Intensivă.

 

 

Direcția de Sănătate Publică va merge în control la spital.
Medicul care le-a dat imaginile jurnaliștilor de la GSP spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al spitalului de Arși, Adrian Stănculea, a declarat că pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurenţiu Colintineanu, afirmă că după prezentarea acestui caz s-a luat decizia de a fi făcut un nou control privind condiţiile igienico-sanitare de la Spitalul de Arși.
„Este o problemă foarte gravă de management în acel spital”, a declarat Colintineanu, pentru News.ro.

 

 

 

Jurnaliștii GSP relatează că pacienții filmați se aflau la Terapie Intensivă de mai bine de 10 zile.  Medicul care a făcut dezvăluirea le-a declarat jurnalișitlor că secția  ATI este plină de muște și ceea ce se vede pe filmare sunt, cel mai probabil, viermi de muște.

GSP spune că filmarea a fost  realizată în urmă cu două zile . Imaginile arată un pacient care în spatele urechii are o rană invadată de viermi albi.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital” mai spune medicul.

Contactat de Gazeta Sporturilor, șeful secției ATI a Spitalului de Arși, Adrian Stănculea a admis până la urmă că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

”Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece aceşti pacienţi trebuie curăţaţi şi pansaţi zilnic” – a declarat Adrian Stănculea.

Nu este pentru prima dată când există astfel de cazuri la Spitalul de Arși.

„Acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că «în secția Reanimare există muște»”spune sursa Gazetei Sporturilor, care adaugă că acesta a fost mustrat de șefi.
Medicii spun că ar avea nevoie de un spital nou, acesta fiind  infectat și oamenii stau într-o bombă de microbi”, spune unul dintre medici.

Atenție! Imaginile au un puternic impact emoțional.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS