Ministerul Roman de Externe confirma ca 8 romani si-au pierdut viata intr-un accident rutier produs in Spania (AUDIO)

În plus, e posibil să existe și o a noua victimă, a adăugat Ministerul. Microbuzul în care se aflau românii s-a ciocnit cu un TIR.

Accidentul a avut loc ieri după-amiază pe o autostradă în provincia Alicante. Românii, trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, mergeau cu microbuzul spre Aeroportul din Valencia, de unde urmau să ia avionul spre România.

La un moment dat un tir a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu microbuzul. Ulterior vehiculul a luat foc și a ars complet.

Șoferul tirului a fost transportat la un spital din apropiere, unde a fost testat pentru consumul de alcool şi droguri, dar rezultatul a fost negativ.

Victimele au fost identificate pe baza informațiilor oferite de rude, dar și în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia.

Acum, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid și autorităţile spaniole verifică ipoteza existenţei unei a noua victime, care ar fi fost chiar şoferul microbuzului. Trupul acestuia este căutat. Mai exact, autoritățile spaniole iau în calcul posibilitatea ca șoferul să fi fost aruncat din mașină în momentul impactului.

Cele 8 victime ar proveni din Timișoara și Jimbolia ne-a spus viceprimarul orașului Jimbolia, Daniel Gorgan.

Identificarea victimelor s-a făcut cu ajutorul Poliției Române, care și-a trimis reprezentanții de la Madrid la locul tragediei.