Ministerul Muncii da startul unui program derulat cu fonduri europene prin care se vor infiinta 1000 de intreprinderi sociale (AUDIO)

Se vor crea astfel 10 mii de locuri de muncă, în special în mediul rural, pentru persoane considerate vulnerabile: de la cele cu dizabilități și tineri care părăsesc centrele de plasament până la familii cu mai mult de 2 copii sau victime ale violenței domestice.

Toți cei interesați să înființeze o întreprindere socială sunt așteptați să depună proiecte la Ministerul Muncii.

Programul, intitulat ‘Promovarea incluziunii sociale” are un buget de 200 de milioane de euro, bani europeni. Fondurile pot fi accesate de cei care doresc să creeze locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile – a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

O întreprindere socială va fi obligată să creeze cel puțin 4 locuri de muncă pe care le va menține măcar jumătate de an.

Evaluarea și aprobarea proiectelor se va face în ordinea primirii lor – spune ministrul fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Deocamdată, Ministerul Muncii a lansat Ghidul privind dezvoltarea economiei sociale aferent acestui program. Ghidul conține condițiile pe care trebuie să le îndeplinească toți cei interesați să înființeze o întreprindere socială. Proiectele se pot depune în termen de 15 zile de la publicarea acestui ghid în Monitorul Oficial.