Confidenţialitate

Ministerul Muncii: 25.000 de cereri depuse pentru șomaj tehnic. Un milion de români ar putea beneficia de ajutor | AUDIO

Cele mai multe firme care au depus cereri pentru șomaj tehnic au calculat greșit suma pe care o cer pentru angajații lor, atrage atenția Ministerul Muncii.

Violeta Alexandru a declarat, vineri, că, potrivit estimărilor, un milion de persoane ar putea fi beneficiare ale ordonanței cu privire la șomajul tehnic, în timp ce aproape 900 de mii de contracte au fost suspendate până în prezent.

La nivel național s-au depus peste 25 de mii de cereri pentru aproximativ 240 de mii de salariați, iar autoritățile estimează că banii vor începe să fie virați de săptămâna viitoare.

Declarația de presă a ministrului Munci și a secretarilor de stat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Tudor Polak, a declarat că sunt înregistrate în România peste 880.000 de contracte suspendate.

„Sunt 884.349 de contracte suspendate. Acești oameni, prin ordonanța 30 a Guvernului, pot beneficia și vor beneficia de o indemnizație asimilată șomajului tehnic, prin care Guvernul se asigură că fiecare dintre acești cetățeni va bneneficia de resurse financiare în aceste vremuri tulburi.

În ultimele zile, am primit petiții potrivit cărora unii angajatori suspendă contractele de muncă pentru a putea beneficia de aceste indemnizații, iar în același timp cheamă angajații la muncă. Acesta este un abuz.

Sunt aproximativ 3.250 de petiții înregistrate în luna martie și vom începe să le revizium și să vedem unde s-a verificat și unde nu”, a spus Tudor Polak.

În ceea ce îi privește pe cei care lucrează în regim PFA, autoritățile au primit 22 de mii de cereri, dintre care jumătate doar din București.

Aceștia pot primi până la 75% din salariul mediu brut.

Secretarul de stat Victor Picu promite că se fac toate eforturile pentru a se plăti indemnizațiile cât mai repede. Ministerul speră ca primele plăți să fie facute chiar la începutul săptămânii viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.