Confidenţialitate

Ministerul Mediului lansează programele Rabla Clasic şi Rabla Plus | VIDEO

Ministerul Mediului a lansat, miercuri, ediția 2021 a programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

”Rabla și Rabla Plus sunt programele (finanțate prin AFM) prin care Ministerul își dorește ca parcul auto din România să fie reînnoit, ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale și viitorul pe care îl pregătim sî fie mai curat și mai puțin poluat (…) Acest sprijin vine, practic, în favoarea celor care dincolo de confortul personal, se gândesc și la mediu”, a precizat ministrul Tanczos Barna într-o declarație susținută în fața sediului instituției pe care o conduce.

Bugetul pentru Rabla Plus, care finanțează automobile plug-in și electrice, ar urma să fie dublat. Se va dubla astfel și numărul de mașini care vor putea fi achiziționate, avansând și ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieței auto.

Pentru Rabla Clasic creșterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului crește de la 1.000 la 1.500 de lei și de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât mașinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.