Confidenţialitate

Ministerul Mediului anunță declarații la ora 10 în cazul poluării record din București

Poluarea record din București este subiectul zilei. Senzorii de monitorizare a calității aerului înregistrează valori fără precedent la nivelul Capitalei. În acest context, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe va susține începând cu ora 10.00,o declarație de presă pe tema poluării aerului în Municipiul București.

Încă de duminică seara se înregistrează în București niveluri record de poluare cu PM 2,5 și PM10. Sunt acele particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Pentru poluarea cu PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1000% peste limitele maxim admise. Mai mulți ascultători Europa FM semnalează și un efect de smog la nivelul Capitalei.

La miezul nopții, senzorul airly.eu din zona Pantelimon a înregistrat o depășire de peste 1000% pentru poluarea cu PM2,5. Și senzorul amplasat la sediul Europa FM înregistrează cele mai mari valori de la instalarea lui. Indicatorii maximi de poluare s-au înregistrat aici la ora 1 noaptea. La ora 6 erau depășiri de peste 500% pentru poluarea cu PM 2,5.