Confidenţialitate

Ministrul Justiției: Parlamentul poate fi convocat pentru desființarea Secției Speciale | AUDIO

Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară pentru desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților – anunță ministrul justiției, Stelian Ion.

Un aviz dat de Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției Speciale ”ca un prim pas urgent” în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiției.

În același context, Comisia cere înlăturarea completă a amendamentelor votate în Camera Deputaților la legea de desființare a SIIJ.  Ministrul Justiției spune acum că va cere adoptarea proiectului propus de Guvern și reamintește că actuala coaliție a făcut din desființarea SIIJ o prioritate a programului de guvernare:

”Având toate aceste chestiuni lămurite, parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nici o grijă pentru că are soluțiile corecte propuse de guvern și acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliție. La o întâlnire anterioară am stabilit în cadrul coaliției că se va propune o sesiune extraordinară pentru a se rezolva această problemă pentru a desființa SIIJ în maximul 2 săptămâni de la primirea avizului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt punct asupra căruia s-a pronunțat Comisia de la Veneția este restabilirea rolurilor parchetelor:

”Este foarte clar și rezultă acest lucru din avizul Comisiei de la Veneția că trebuie refăcută competența DNA, DIICOT și a celorlalte unități de Parchet. O chestiune discutată în perioada trecută – ce facem cu dosarul de la SIIJ. Foarte simplu – se restabilește situația anterioară, este argumentată această soluție și este o chestiune pe care pune accent Comisia de la Veneția”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.