Confidenţialitate

Ministerul Justiției declanșează în regim de urgență procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că au ajuns documentele de la Curtea de Apel București și de la ÎCCJ. Sunt documentele care atestă îndeplinirea condițiilor pentru a fi solicitată extrădarea lui Radu Mazăre și că procedura va fi demarată în regim de urgență.

Ana Birchall a anunțat că Republica Madagascar a semnat convenții ONU care permit extrădarea lui Radu Mazăre în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
„Am un dosar de 600 de pagini care trebui traduse într-un timp scurt, având în vedere că termenul arestului provizoriu dispus de autoritățile din Madagascar este de 6 zile, termen care a început să curgă din 8 mai, MJ are la dispoziție cel mult 2 zile de lucru pentru a trimite în termen dosarul care cuprinde toate documentele care însoțesc dosarul de extrădare”, a mai subliniat Ana Birchall.

După ce documentele de extrădare din partea Ministerului Justiției vor ajunge în Madagascar, este necesară o decizie a instanței de acolo, neexistând un tratat de extrădare între cele două țări.

Judecătorii din Madagascar vor decide dacă sunt întemeiate motivele statului român pentru aducerea în țară a lui Radu Mazăre.

Fostul primar al Constanței are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei.  Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. D
Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.