Ministerul Justiţiei a primit documentele necesare pentru a cere extrădarea lui Sebastian Ghiţă

Ministerul Justiţiei a anunţat că a primit documentele transmise de către instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă.

„Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcţiei de specialitate, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare”, spun reprezentanţii Ministerului Justiţiei (MJ). Ministerul urmează să stabilească dacă documentaţia corespunde cu cerinţele Convenţiei Europene de extrădare şi cu exigenţele autorităţilor din Serbia.

Ministerul menţionează că, după finalizarea traducerilor, va fi transmisă către Serbia cererea de extrădare şi documentele care o însoţesc.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi,  că instituţia a pregătit procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, dar trebuie să aştepte de la instanţe încheierea verificării legalităţii, pentru a putea începe procedurile de aducere în ţară, fără respectarea acestor etape existând riscul ca procedura să fie „lovită de nulitate şi să profite de ea cine are interesul să profite”.

Sebastian Ghiţă are un mandat de arestare preventivă emis în lipsă, în 10 ianuarie, de Instanţa supremă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Un al doilea mandat de arestare în lipsă a fost emis în dosarul  de trafic de influenţă în care este acuzat că a pretins bani de la firme IT pentru a interveni la autorităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS