Confidenţialitate

Ministerul Fondurilor Europene alocă bani pentru refacerea reţelei de apă caldă

Ministerul Fondurilor Europene va aloca Primăriei Capitalei până la jumătate de miliard de euro pentru refacerea unei părți a țevilor prin care se transportă apa caldă către consumatori.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, atrage atenția că suma ajunge  pentru refacerea a mai puțin de o treime din toate conductele de transport de apă caldă, lungimea totală a țevilor, majoritatea vechi, este de aproape o mie de kilometri.

“Avem un prim proiect de 300 de milioane de euro. Aici avem 104 km de reţea de transport pe care o cofinanţăm. Mai avem în discuţie încă o alocare de 200 de milioane de euro, dar pentru rezilienţă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene spune că autoritățile locale și întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa fonduri comunitare pentru energie verde.

“Urmează să deschidem două apeluri de proiecte pentru infrastructura energetică pe resurse regenerabile, sunt 300 de milioane de euro, tehnologii verzi pentru IMM uri, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.