Confidenţialitate

Ministerul Finanțelor renunță la impozitarea bacșișului

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat ministrul Eugen Teodorovici. Oficialul a anunțat această intenție la capătul unei întâlniri cu reprezentanții doomeniului HoReCa și ai taximetriștilor. El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.

“Odată ce spunem foarte clar că bacșișul nu se mai reglementează și nu mai devine obligație, revenim la normal, cu precizarea că agenții economici trebuie să aibă grijă să nu mai aibă sume suplimentare în casă față de ceea ce încasează în mod oficial.” – Eugen Teodorovici

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Impozitarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, modifică şi completează mai multe acte normative.

Prin bacșiș se înțelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar.