Ministerul Finanțelor a alocat în întregime plafonul pentru Prima Casă 2016

Ministerul de Finanțe anunță că a alocat în întregime plafonul pentru programul Prima Casă.

E vorba de aproape 1.700.000.000 de lei, iar banii sunt pentru tot anul 2016. Potrivit instituției, toate băncile comerciale înscrise în program au la dispoziție întreaga sumă.

”Ministerul Finanțelor Publice anunță că plafonul total de garantare de 1.690.330.155 de lei, aferent programului Prima casă, pentru anul 2016, a fost alocat în întregime. Astfel, băncile comerciale au pusă la dispoziție întreaga sumă. Pentru finanțatorii care au transmis solicitări de alocare a plafonului de 1,3 miliarde de lei pentru anul 2016, respectiv, Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, suma a fost repartizată prin efectuarea de alocări pro rata în cadrul acestuia în funcție de solicitările transmise de aceștia.”, anunță într-un comunicat Ministerul Finanțelor.

”În cursul anului, conform prevederilor art.3 alin. (29) din Anexa nr.1 la H.G. nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, cu modificările și completările ulterioare, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puțin trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a plafoanelor alocate și să efectueze realocări între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanțelor Publice.”, a mai precizat ministerul.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS