Confidenţialitate

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, condus de Gabriela Firea, va avea peste 1.000 de angajați | AUDIO

Guvernul stabilește, miercuri, numărul maxim de posturi pentru Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, precum și pentru structurile din teritoriu. Ministerul condus de Gabriela Firea va avea, în total,  peste 1.000 de angajați. 

Numai la București, în cadrul Ministerului Familiei, vor fi 298 de posturi. Asta în afara demnitarilor şi posturilor aferente cabinetelor demnitarilor.

Apoi, se adaugă aproape 800 de angajați, la Direcţiile Judeţene de Familie şi Tineret, respectiv Direcţia pentru Familie şi Tineret a Municipiului Bucureşti, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat și aflate în subordinea Ministerului Familiei.

Vorbim despre un minister nou, care a fost creat la propunerea UDMR și care ar urma să stabilească și să aplice măsuri pentru stimularea natalității.

Printre altele, își propune construirea sau reabilitatea a sute de creșe, grădinițe, școli, cămine studențești, realizarea de tabere școlare și campusuri, dar și creșterea gradului de vaccinare în instituțiile de învățământ.

Bugetul alocat în acest an Ministerului Familiei este printre cele mai mici din guvern: 183 de milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Rafila: Primele luni ale noului an se anunţă dificile, pandemia nu a trecut