Ministerul Educației vrea să știe câți profesori vor să se vaccineze | AUDIO

Ministerul Educației vrea să știe până pe 15 ianuarie câți profesori sunt dispuși să se vaccineze.

Școlie trebuie să transmită până la jumătate lunii numărul de persoane – învățători, profesori dar și personal auxiliar – dispuse să se imunizeze.

Între timp, sunt programate  consultări în această săptămână cu reprezentanţi ai elevilor, părinţilor şi profesorilor pe tema redeschiderii școlilor.

Nu este exclus niciun scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor, inclusiv o deschidere zonală a învățământului în forma sa fizică, față în față, a declarat aseară la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Între timp, Consiliul Naţional al Elevilor cere ca deschiderea unităților de învățământ să fie stabilită la nivel local, în funcție de situația epidemiologică.

”Ne apropiem de examenele naționale și elevii de clasa a 8-a simt nevoia de a se întoarce la școală. În mediul online le este mult mai greu să se pregătească pentru acest examen important pentru viața lor”, spune Karina Caramihai, secretar executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Ministerul Educației susține că dorește din semestrul al doilea reluarea orelor în clasă dar o decziie în acest sens depinde de evoluția epidemiologică din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS