Confidenţialitate

Ministerul Educației: Testele de salivă, insuficiente. Abia livrate, acestea au fost suficiente doar pentru prima săptămână

Ministerul Educației cere Departamentului pentru Situații de Urgență să prezinte graficul de livrare pentru testele de salivă care ar trebui făcute săptămâna viitoare.

Ministerul Educației a notificat Ministerul Sănătății despre insuficiența testelor de salivă în școli, ceea ce va face imposibilă continuarea procesului săptămâna viitoare.

Primele teste recepționate au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână.

Potrivit MEN, cele rămase nu acoperă, totuși, necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile programate pentru testare, anume luni şi joi.

Ministerul a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență să îi transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă.

În altă ordine de idei, comentând numărul mare de teste fals pozitive, ministrul Sănătății a opinat că părinții nu știu să le folosească.

“Cred că mai sunt încă probleme în a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta, ele au un interval de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute, vă dau un exemplu concret. Dacă depăşeşte intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv”, a spus Alexandru Rafila.