Confidenţialitate

Ministerul Educației: Sunt dispuși să se vaccineze peste 160.000 de angajați din învățământ

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că 167.977 de angajați din învățământ își declară disponibilitatea de vaccinare, în prima etapă de consultare.

Potrivit datelor, 45,06% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea, iar la sistemul universitar procentul este mai mare, de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați în sistemul de învățământ universitar și 9.295 cadre didactice asociate, inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Oficialii ministerului au subliniat că se va face și a doua etapă de consultare, pentru că mulți profesori și educatori nu au răspuns.

Ministerul precizează că datele din care au rezultat procentele de respective au inclus și persoanele care nu s-au pronunțat deloc asupra disponibilității de vaccinare.

Prin urmare, numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar).

„Ne exprimăm speranța că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare”, transmite Ministerul Educației.

Lista completă poate fi accesată aici