Confidenţialitate

Ministerul Educației recomandă inspectoratelor să anuleze deplasările elevilor în străinătate

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, luni seara, tuturor inspectoratelor școlare din țară să limiteze, să suspende și chiar să anuleze activitățile care implică deplasări în străinătate, având în vedere situația epidemiologică.

Săptămâna „Școala altfel” se va ține tot în incinta școlilor.

„În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, au transmis reprezentanții MEC.

De asemenea, se recomandă limitarea la maximum și chiar suspendarea organizării oricăror manifestări școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

MEC recomandă și ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ, evitând, astfel, riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.