Confidenţialitate

Ministerul Educației: Rata de prezență a elevilor de clasa a VIII-a la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a fost de 93,4%

Peste 160.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintr-un total de peste 170.000 înscriși la începutul anului școlar curent, au participat luni, 5 februarie, la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale, a informat Ministerul Educației.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență (ora de referință a datelor:14:00) a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă”, a informat Ministerul.

Platforma utilizată pentru evaluarea digitalizată a lucrărilor „a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără să se înregistreze blocaje”, mai precizează Ministerul.

Simularea EN VIII continuă marți, 6 februarie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

Notele de la simulări se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului / părintelui

„Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlar”, a mai spus instituția.

Notele obținute la simulări nu vor fi trecute în catalog, subliniază Ministerul. Totuși, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale.

Alte informații utile privind simularea examenelor sunt publicate în ghidul disponibil aici.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simulare examen Evaluare Națională 2024, proba la Limba și literatura română: Elevii au avut exerciții de întelegere a textului și cerințe de vocabular și gramatică | AUDIO