Confidenţialitate

Ministerul Educației: Dacă testele de salivă le-ar fi făcute copiilor acasă, procesul de verificare ar fi mai fluid | AUDIO

Ministerul Educației întreabă Ministerul Sănătății dacă testele de saliva pentru preșcolari și elevi pot fi făcute copiilor, acasă, înainte ca minorii să vină la grădiniță sau la școală. În timp ce testele de salivă nici măcar nu au ajuns în școli, Ministerul Educației anunță că a cerut noi explicații de la alte instituții înainte ca eleviii să poată fi verificați dacă s-au infectat sau nu cu SARS-CoV-2.

Ministerul Educației susține că dacă testele de saliva le-ar fi făcute copiilor acasă, acest lucru ar fluidiza foarte mult procesul de verificare. Dacă acest lucru nu ar fi posibil, Ministerul Educației vrea să știe dacă pentru efectuarea testării în unitățile școlare, părinții ar trebui să-și dea acordul sau nu.

În cazul în care este nevoie de acest acord, Ministerul Educației cere Ministerului Sănătății să și facă un formular.

Instituția condusă de Sorin Cîmpeanu cere aceste lămuriri după ce sindicatele din Educație au anunțat că nu sunt de acord ca angajații din Învățământ să fie implicați în testarea elevilor.

Nici până acum, testele de salivă nu au ajuns în școli, iar surse din cadrul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate au precizat recent, pentru Europa FM, că acestea ar putea ajunge în școli cel mai devreme începând cu data de 19 noiembrie.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Peste 90.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care puțin peste 21.000 cu prima doză

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.