Confidenţialitate

Ministerul Educației a publicat lista cu localitățile unde se redeschid școlile

Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri, că a fost publicată lista cu localitățile unde se redeschid școlile, dar și acelea unde școala va continua în sistem online.

„În ordinul de ministru comun, am încercat să răspundem tuturor întrebărilor posibile. Am afișat, pe site-ul Ministerului Educației, lista UAT-urilor, cu încadrarea în scenarii. Orice părinte poate afla în ce fel se pot derula lucrurile din 8 februarie”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat că a semnat un alt ordin de ministru, care prevede adaptarea examenelor naționale:

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități pentru examenele naționale. Această daptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020-2021. Avem restul localităților în care școlile vor fi deschise pe toate palierele.”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a adus câteva precizări importante cu privire la redeschiderea unităților de învățământ:

„Vor exista teste antigen, teste rapide la nivelul școlilor. Nu este necesară o a deverință de la medicul de familie pentru începerea școlii, luni. Pentru părinți, trecem prin vremuri dificile, prioritatea noastră a fost să nu aducem copiii și părinții într-o situație de risc suplimentar. Copii trebuie să meargă la școală, dar în condiții de siguranță. De-a lungul întregului semestru e nevoie să se păstreze curățenia, aerisirea să se facă la termene regulate. Școlile sunt chemate să aibă un cabinet medical sau un spațiu izolator, acolo unde copilul care are orice simptome să poată fi însoțit, apoi anunțat medicul de familie și conducerea DSP.”

Vlad Voiculescu le-a transmis un mesaj și copiilor:

„E important că încep școala, sunt convins că o mare majoritate dintre ei sunt fericiți de lucrul acesta. Să poarte măștile, să aibă grijă la igiena mâinilor și să păstreze distanța. Fiecare dintre ei poate fi un mic erou.”

Lista cu localitățile unde se vor redeschide școlile, din 8 februarie, poate fi consultată accesând linkul de mai jos.

Rata de incidență pe localități (actualizată 5 februarie), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI)