Ministerul Educatiei a lansat licitatia pentru realizarea de manuale noi pentru elevii din clasele intai si a doua

Pentru a participa la licitație, editurile trebuie să aibă cifre de afaceri de milioane de euro și să fi avut până acum softuri educaţionale.

Uniunea editorilor apreciază că cifra de afaceri cerută de Minister este prea mare, iar prețurile fixate pentru manuale prea mici.

În acest context, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educației ca licitaţia să fie cât mai transparentă. În plus, trebuie corectate greșelile descoperite de-a lungul timpului în manualele vechi.

Ministrul Remus Pricopie a declarat că în unele școli, elevii încă mai învață după manuale scoase imediat după revoluție.

Manualul pentru Comunicare în Limba Română de la clasa I va costa 8 lei și 10 bani. În preţ este inclusă şi varianta digitală care se va distribui pe CD/DVD alături de manual. Acelaşi manual pentru clasa a II-a va costa aproape 10 lei.

O editură va câștiga licitația pentru realizarea unui manual în funcție de următoarele criterii: preț, corectitudinea conţinutului, organizarea manualului în conformitate cu programa şcolară şi calitatea si accesibilitatea limbajului.