Ministerul Educatiei a finalizat repartizarea computerizata la licee a elevilor care au dat evaluarea nationala

99,3% la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au fost repartizați, în această primă etapă, iar 87 dintre ei au intrat cu media 10. Sunt însă aproape o mie de elevi care au rămas pentru a doua etapă de repartizare.

Primul în topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere la nivel național este Colegiul Național Sfântul Sava din București, unde cea mai mică medie cu care s-a intrat a fost 9,56.

Pe locul 2, se află tot un liceu bucureștean – colegiul Gheorghe Lazăr, unde ultima medie a fost cu doar 2 sutimi mai mică decât la Sava, de 9.54. La Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj, ultimul admis a avut 9,52, iar la colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța, cea mai mică medie a fost 9.51. Locul 5 la nivel național este ocupat de colegiul Național Frații Buzești din Craiova, unde ultima medie a fost de 9,46.

Judeţele Brăila şi Satu Mare şi sectoarele 4 şi 6 ale Capitalei au repartizat în liceu toţi elevii înscrişi. Specializările cu cele mai mari medii de admitere din ţară sunt Matematică – Informatică (secțiunea bilingv engleză sau germană) şi Ştiinţele Naturii.

Listele cu elevii repartizați urmează să se afișeze la școlile unde au învățat elevii, dar și la licee. Elevii admiși trebuie să își depună dosarul de înscriere la liceu în perioada 17-25 iulie.

Sunt însă 961 de elevi care nu au fost repartizați la licee și vor intra în a doua etapă de repartizarea computerizată, programată între 16 și 31 iulie. În București, de exemplu, mai sunt 11 locuri libere la Colegiul I.L.Caragiale, la secțiunea filologie bilingv română-germană, dar și la colegiile tehnice. La colegiile Viaceslav Harnaj și Costin Nenițescu, de exemplu, mai sunt câte 45 de locuri rămase neocupate.