Confidenţialitate

Ministrul de Externe, la BBC, despre amnistie, ca încercare de a-l scăpa pe Liviu Dragnea

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost întrebat într-un interviu pentru BBC despre amnistia menită să îl scape pe Liviu Dragnea și pe ceilalți lideri condamnați pentru corupție.

Discuția a avut loc în contextul preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul de externe a evitat un răspuns direct, dar a fost pus la punct, pe un ton ferm, de jurnalista BBC.

Jurnalist BBC: ”Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, de aceea nu a putut ocupa funcția de premier. Acum vreți să introduceți legea amnistiei pentru a le permite politicienilor corupți să scape de pedeapsă. Ce fel de semnal dați în acest fel?”

Meleșcanu răspunde: ”Vreau să vă spun direct că una dintre problemele cu care se confruntă România este cea legată de penitenciare. Există o procedură de infringement în ceea ce privește supraaglomerarea acestora și analizăm posibilitatea de a încerca să găsim soluții pentru a oferi condiții de detenție mai bune. Din acest punct de vedere, analizăm posibilitatea de a folosi dispozitive electronice care permit ca cei condamnați …”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalista intervine și întrerupe întreaga argumentație a ministrului român de externe, pe un ton ferm: ”Domnule, mă scuzați, dar haideți să fim serioși. Vorbim despre corupție politică și dacă țara dvs, guvernul, va permite amnistia pentru politicienii găsiți vinovați. Asta este absurd!”

Meleșcanu: ”Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate statele dacă lucrurile nu merg bine, din perspectiva codului penal, există posibilitatea de a căuta alte soluții”.

https://www.facebook.com/bbcnewsnight/videos/2070769289637794/UzpfSTExNzcyNDk1NTA6MTAyMTU0NDQ5MTMyNTQxNDY/?id=1177249550