Confidenţialitate

Ministerul de Externe explică de ce mai mulți români au rămas blocați pe un aeroport din Mexic

Ministerul român de Externe încearcă să facă lumină în cazul zecilor de români, blocați pe aeroportul din Cancun, Mexic.

Începând de duminică, polițiștii de frontieră mexicani le-au luat pașapoartele și telefoanele mai multor persoane sosite din România și le-au anunțat că vor fi deportate.

Ministerul de Externe a fost anunțat despre situația românilor, după ce unii dintre ei au reușit să ia legătura cu Ambasada României în Mexic.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Oana Darie, a precizat, miercuri dimineață, la Virgin Radio că, în urma solicitării MAE, autoritățile mexicane au explicat că unii dintre români nu au putut justifica scopul vizitei.

În cazul altora autoritățile primiseră alerte privin actele de călătorie.

Oana Darie a precizat o parte dintre românii blocați pe aeroportul din Cancun au fost deja îmbarcați în aeronave pentru a se întoarce în țară.

Situația urmează să se lămurească în cazul celor rămași încă pe aeroportul Mexican.

Consultantul în turism Traian Bădulescu a venit cu precizări pentru românii care și-au ratat vacanța din cauza acestei situații:

„În această situație, agențiile de turism nu au, în mod normal, o răspundere. Bineînțeles, se străduiesc să rezolve situația, pentru că vorbim la ora actuală de o situație chiar jenantă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministerului Afacerilor Externe din România nu recomandă deplasările în Mexic decât dacă acestea sunt absolut necesare.

  • Viorica Ștefan