Confidenţialitate

Minerii disponibilizați din Valea Jiului primesc câte 10.000 de euro și alte sume compensatorii | AUDIO

Are loc cea mai bănoasă disponibilizare din istoria mineritului de huilă din Valea Jiului. Este vorba despre oamenii care pleacă acum din sistem cu aproximativ 10.000 de euro, iar timp de 4 ani vor beneficia și de sume compensatorii, pentru mineri, iar energeticienii primesc sumele timp de doi ani.

La fiecare unitate minieră din Valea Jiului sunt completate în aceste zile listele pentru disponibilizare. Vorbim despre angajați care au o vechime de minim 3 ani în domeniu. Nu sunt mulți, iar la mina Vulcan, spre exemplu, până luni erau cam 10 % dintre angajați, dornici să plece.

Marian Iriza, lider sindical la mina Vulcan spune că sunt interesați cei care au condițiile îndeplinite și mai au puțin până la pensie. Cei care pleacă vor beneficia de suma de 10.000 de euro.

Cristian Roșu, administratorul special la CEH spune că a demarat procedura de trecere pe listele de disponibilizare, pentru a vedea exact cam câți mai rămân pana la data de 19 mai când în sedinta de guvern se va discuta Hotărâre de Guvern care să aprobe Ordonanța de disponibilizare respectiv de reorganizare a societății. Minerii si energeticienii din cadrul CEH se pot înscrie pe listele de disponibizare pana joi, 13 mai, iar după 24 mai ar putea să intre în preaviz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Marius Mitrache