Minerii de la Slănic Prahova și de la Salina Praid au reluat greva

200 de angajați ai Salinei Slănic au intrat din nou în grevă după ce reprezentanții Companiei Naționale a Sării au refuzat să le mărească salariile.

La poarta salinei așteaptă zeci de camioane să încarce sare necesară pentru deszăpezire – transmite corespondentul Europa FM, Diana Frâncu..

Cei 200 de angajați ai Salinei din Slănic au decis să întrerupă lucrul și luni după ce săptămâna trecută au declanșat un protest spontant și s-au blocat în subteran, nemulțumiți de salariile mici și de condițiile grele de muncă.

Alexandru Drăgoi, liderul de sindicat al minerilor din Slănic, susține că negocierile cu Dumitru Matei, directorul Salrom, dar și cu reprezentanți ai Ministerului Economiei au eșuat, motiv pentru care muncitorii au decis din nou să intre în grevă.

Acesta a precizat că muncitorii au solicitat conducerii o mărire de salariu cu 400 de lei, însă fără succes.

Greva minerilor de la Slănic afectează și deszăpezirea șoselelor.

Luni dimineață, la poarta salinei așteptau peste 60 de camioane să încarce sare, însă șoferii au fost anunțați că livrările au fost sistate pe perioadă nedeterminată.

De-asemenea, greva declanşată săptămâna trecută de angajaţii Salinei Praid continuă şi luni, protestatarii aşteptând să se ia o decizie legată de revendicările lor în şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) al Salrom, care va avea loc marţi, a precizat, pentru AGERPRES, liderul de sindicat Kelemen Jozsef.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS