Confidenţialitate

Minerii de la Lupeni rămân blocați în subteran, în semn de protest față de întârzierea salariilor

Peste 100 de mineri de la mina Lupeni sunt de două zile autoblocați în subteran, nemultumiți că nu și-au primit salariile.

Minerii sunt revoltaţi de faptul că ar fi trebuit să primească salariile în data de 15 februarie, însă nici până astazi nu le-au intrat banii.

Conducerea CEH le-a transmis că banii îi vor primi în data de 26 februarie, însă oamenii nu cred că atunci îi vor şi încasa.

Mulţi dintre ei spun că nu au cu ce să trăiască, că au credite şi că nu şi le pot plăti.

Joi seara, la mină s-au adunat părinții, soțiile și copiii lor să se intereseze despre starea de sănătate a minerilor și să se asigure că sunt bine. Le-au cumpărat de mâncare și spun că îi susțin așa cum pot, de afară.

Asta pentru că toți sunt conștienți că starea lor de sănătate se degradează continuu, cu fiecare oră de stat sub pământ.

În semn de solidaritate cu cei blocaţi în subteran şi minerii de la Lonea au protestat, iar cei de la Vulcan au plecat joi noapte, într-un marş, până la Lupeni, la mină.

Pe de altă parte, o delegaţie formată din reprezentanţi din conducerea CEH şi sindicate se vor întâlni vineri, la Bucureşti, cu ministrul Virgil Popescu, în încercarea de a rezolva problema şi a debloca situaţia.