Confidenţialitate

Min. Internelor: Scopul nu este să dăm sancţiuni celor care şi-au schimbat anvelopele

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat, marţi, la o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii MAI din judeţele aflate sub avertizări meteorologice şi hidrologice.

Carmen Dan a atras atenţia ca zilele acestea circulaţia ar putea fi îngreunată pe drumurile de munte. De asemenea, se vor putea înzăpezi anumite tronsoane cu trafic rutier intens şi situate la mare înălţime, precum Pasul Tihuţa. În plus, în anumite zone din sud-vestul ţării ar putea aparea inundaţii, acolo unde au fost emise avertizări hidrologice.

Ministrul Carmen Dan a solicitat poliţiştilor rutieri să nu-i sancţioneze pe şoferii care şi-au schimbat deja anvelopele de iarnă.

Scopul nu este să dăm sancţiuni celor care şi-au schimbat anvelopele, ci să ne asigurăm că aceştia nu se expun riscului!”, a spus Carmen Dan.

Peste 2.000 de pompieri, 1.700 de poliţişti rutieri şi 300 de jandarmi montani sunt pregătiţi să acţioneze în următoarele zile, în condiţiile în care au fost emise cod portocaliu de ninsori pentru 15 judeţe şi cod galben de ploi şi vânt pentru restul ţării.