Confidenţialitate

Militarii români vor trece Carpații, în mod simbolic, la 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

Sâmbătă, de la ora 21.00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpaţii, în mod simbolic. Efective de valoare pluton vor executa marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostaşii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.

Pe 27 august se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. În urma unui ultimatum, „acum ori niciodată”, România intra în Primul Război Mondial, de partea Antantei.

Să trecem împreună, astăzi, Carpații! În noaptea de 27 spre 28 august 1916, Armata României trecea Carpații în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaților și angajând lupte la Timișul de Jos, la sud de Sibiu și în apropiere de Orșova.

La 100 de ani după, în această seară, de la ora 21.00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpații, în mod simbolic.

Efective de valoare pluton vor executa marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă”, anunță MApN.

Unul din marșuri se va desfășura pe itinerariul Predeal — Timișul de Sus, urmând să se aducă un omagiu, la Cimitirul Eroilor Timișul de Sus, celor căzuți în luptele angajate de Armata României.

FOTO: Arhiva Muzeului Militar Național – imagini din timpul Primului Război Mondial