Militarii decedați în accidentul din județul Argeș, înmormântați cu onoruri militare

Cei trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” care au murit în accidentul de joi vor fi înmormântaţi cu onoruri militare, duminică.

Ceremoniile vor începe la ora 13.00, în 3 cimitere din localități diferite din județul Argeș. Prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, militarii au fost înălţaţi la gradul de sublocotenent post-mortem.

Plutonierului-major Mihai Ionuţ Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent la propunerea şefului Statului Major General, în semn de recunoştinţă şi apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor încredinţate“, anunţă MApN.

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuţ Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Măţău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul  din localitatea Lereşti, sat Voineşti, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuş al municipiului Câmpulung, toate din judeţul Argeş.

La funeralii vor fi prezenţi, alături de familiile îndoliate, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, administraţiei publice locale şi camarazi de arme ai celor trei vânători de munte.

Tragedia s-a produs joi seară, când camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă în zona localităţii Valea Urdii din judeţul Argeş. Camionul a fost scos abia sâmbătă din râpă, după o operațiune ce a durat 6 ore.

În schimb, starea celor 9 militari din Batalionul 30 Vânători de Munte, răniți în accidentul de joi, este bună, anunță Ministerul Apărării. Trei dintre ei se află la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Brașov. Ceilalți șase sunt  internaţi în Spitalul de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în urma căruia trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi. Toţi militarii erau de la Batalionul de Vânători de munte de la Câmpulung Muscel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS